ערכנו את המדריך המקיף לסוגי שתלים דנטלים הקיימים כיום במטרה להבחין בין הסוגים השונים. המדריך המקיף לסוגי שתלים דנטלים יכול ללמד מעט על האפשרויות העומדות לרשותכם. אילו סוגים של שתלים קיימים כיום?
שתלים בורגיים
שתלים בורגיים הם מסוג השתלים הנפוצים ביותר בשימוש. החומר מהם עשויים שתלים בורגיים הוא טיטניום ואולם בשנים האחרונות יותר ויותר נפוץ השימוש בזירקוניה כחומר בסיס לשתלים בורגיים. בכל הנוגע לשימוש בשתלים, עדיף להשתמש בשתל זירקוניה ולא בשתל טיטניום.
שתלי מיני או שתלים קצרים
שתלי מיני הם שתלים המיועדים לבעלי עצמות דקות בלסת ובמקרים בהם שתלים בורגיים אינם יעילים או יכולים לפגוע. השתלת שיניים בשן אחורית עליונה היא הדוגמה הטובה ביותר למצב בו יש צורך בשתל מיני, בשל אופי מבנה הלסת.
הסינוסים המקסילאריים מצויים באזור זה של הלסת ובמקרים רבים העובי של העצם לא מספיק כך שהשתלת שתל דנטלי יכולה לגרום לחדירה אל תוך חלל הסינוס. במקרים אלו, עדיף להימנע מהשתלה כלל שכן התוצאה תגרום לנזק כגון סינוסיטיס, או להשתיל שתל מיני.
אם בעבר היה נהוג לבצע פרוצדורה של עיבוי העצם באזור, נכון להיום הטיפול הקיים הוא הרבה יותר מותאם ויעיל לשמירה על מצב שיניים וחניכיים בריא לאורך זמן. הודות לשתלי המיני ניתן לעבור השתלת שיניים ללא צורך בעיבוי העצם ובלי לשנות את מבנה החניכיים כך שיש מינימום התערבות במבנה.
שתלים זיגומטיים
גם כאן, השתלים מיועדים עבור מי שיש לו עובי עצם עליונה נמוך מאד. כאשר עובי העצם יורד מתחת ל-4 מ"מ, אין אפשרות לבצע הליכים של עיבוי העצם. במשך השנים פותחו טכנולוגיות שונות וייחודיות המאפשרות להשתיל שתל בלי ההשלכות הבעייתיות.
שתלי דיסק
שתלי דיסק מיועדים גם הם למקרים בהם עצם הלסת העליונה לא מספיקה להחזקת שתל סטנדרטי. שתלים זיגומטיים יעילים במקרה זה, אבל בלסת התחתונה אין עצם אליה ניתן לחבר את השתל. לפיכך, שתלי דיסק מהווים את האפשרות להחדיר את השתל מצד הלסת וכך להתקבע גם במקרים בהם אין עצם.
שתלים חובקים
שתלים חובקים פחות נהוגים כיום ועם זאת, הם עדיין מהווים חלק מהאופציות הקיימות.