בשנים האחרונות, יתרונותיו הנפלאים של צמח הקנאביס הפכו ידועים יותר ויותר. מתוך כך, עולה הדרישה כשאנשים רבים שנמצאים במצבים רפואיים כאלו ואחרים מעוניינים לוותר על התרופות הכימיות ולהתנסות במשהו טבעי, חדש ומוכח כיעיל. אך לפני שנבין כיצד מקבלים רישיון קנאביס רפואי נבהיר שהמושג עצמו, מתייחס לתמציות ופרחים המיוצרים תחת פיקוח של משרד הבריאות.
קנאביס רפואי או וויד רפואי?
ישנה דיעה רווחת בקרב משתמשים, כי קנאביס רפואי שונה לחלוטין מהמריחואנה, הגראס, או הוויד. ובכן, חשוב להבין שכל אלו, הם בעצם אותו צמח. כך, הקנאביס הרפואי הוא גם הגראס הרפואי, המריחואנה הרפואית, ועוד.
משרד הבריאות בישראל מגדיר את המחלות להן אושרה קבלת קנאביס רפואי:
- קרוהן
- סרטן
- כאב
- קוליטיס
- טרשת נפוצה
- איידס
- תסמונת טורט
- אפילפסיה
- פרקינסון
- פוסט טראומה
- חולים סופניים
אם המחלה שלכם אינה נמצאת ברשימה, סיכוי בטוח שתיענו בסירוב. עם זאת, חשוב לציין שלא כל אדם שחולה במחלות הנ"ל יהיה זכאי לרישיון. זאת מכיוון שמשרד הבריאות מגדיר גם תנאים ספצייפים לכל אחת מהמחלות הללו, כולל שימוש קודם בתרופות והתנסות בטיפולים שונים, כתנאי לאישור קבלת הרישיון. מדוע צריך לעבור את כל מסכת הטיפולים והתרופות הזו? מכיוון שבישראל הקנאביס נחשב לסיכוי האחרון, הטיפול היחיד שהמטופל עדיין לא ניסה מבין רשימה ארוכה של טיפולים שלא צלחו.
זה לא נגמר כאן
במידה והמחלה שלכם נמצאת ברשימת הזכאות לרישיון קנאביס רפואי כעת עליכם להגיע לרופא קנאביס. גם כאן ישנם תנאים מסוימים לקבלת הרישיון, אך זו חייבת להיות התחנה הראשונה. במידה והרופא אכן המליץ לכם על שימוש בקנאביס, ימלא יחד אתכם טופס באתר משרד הבריאות וישגר המלצה לטיפול בקנאביס.
בהתאם למינון והסוג שהומלץ לכם, תוכלו לגשת לבתי הפארמה ולרכוש את הטיפות או התערובת שהגיעה מאחת מחוות הקנאביס ברחבי הארץ. כל אחת מהן פועלת תחת רישיון משרד הבריאות, בעמידה בכל הסטנדרטים הקיימים ומתוך אמונה שלמה כי לצמח הקטן והרגיל למראה, ישנן יכולות עצומות שיכולות להתחרות בקלות אפילו ברפואה המודרנית של ימינו. ושתהיו בריאים!